Feedly #blogg100

Nyligen gick ju Google ut med information att de stänger ner sin RSS-läsare Google Reader om några månader. Självklart blev det stort ramaski från tjänstens alla trogna användare, jag själv kunde inte riktigt fatta hur de tänkte där, Reader har varit i princip enda fliken i webbläsaren som alltid är där.

Den dag Google gick ut med nyheten var det många av oss som scannade nätet efter alternativ. Jag fastnade för Feedly som snabbt gick ut med information om att de bygger ut sin miljö för att kunna ta över och serva allas feeds. Nu har det gått nån vecka sedan dess och det känns hyfsat bra med Feedly, det är förstås alltid knepigt att vänja sig vid något nytt när man använt något så mycket som jag använt Reader. Som tur är fungerar de keyboard shortcuts jag vant mig vid att använda fortfarande i Feedly, t ex /j/ för Next, /k/ för Back och /m/ för Mark as Read/Unread.

Feedly

Det enda jag inte gillar hittills är “Add to Pocket”, det borde kunna lösas snyggare. Väljer man det öppnas en ny flik där man kan  ändra/mata in Titel, URL och Tags och sedan klicka Save. Jag tycker den borde plocka Titel och URL och bara spara sidan till Pocket utan att man behöver göra något ytterligare.

Add to Pocket

 

Enligt TechCrunch är det tydligen många som gått samma väg som jag…