Naivasha, Crescent Island och Mt Longonot #blogg100

Den 29 december var det dags att åka norrut till Naivasha. Vi hade bokat in oss två nätter på Mt Longonot Lodge, ett fantastiskt ställe med utsikt över både Mt Longonot, Crescent Island och Hell’s Gate National Park.

Mt Longonot Lodge

The Cottage @ Mt Longonot Lodge

Eftersom vi var fyra vuxna plus Love fick vi bo i The Cottage, som har två separata sovrum, matsal, vardagsrum, öppna spisar och en veranda med fantastisk utsikt. Mt Longonot Lodge har inte så många rum och stugor, så det är ett väldigt lugnt ställe, vilket passade oss perfekt. Ägaren Klaus Schröder är hur trevlig som helst och delar gärna med sig av berättelser om lodgen, Naivasha-området m m.

Området runt lodgen är hur stort som helst så Love kunde springa sig ordentligt trött 😉 Bokningen var “full board” så det var bara att sätta sig till dukat bord, både lunch och middag var trerätters så man blev ordentligt mätt. Maten var fantastiskt god.

Love äter middag på Mt Longonot Lodge

När vi inte åt passade vi t ex på att åka ner till Lake Naivasha och tog en båttur (med tillhörande fågel- och hippo-skådning) över till Crescent Island.

Crescent Island är en park där man kan gå omkring bland zebror, giraffer, gnuer m m, helt fantastiskt. Jag var där med jobbet när vi var på väg till planeringsdagar för ett par månader sedan, men jag kom gärna tillbaka! Den här gången kom jag ihåg kepsen också – solen är stark!

Crescent Island

Vi funderade även på att bestiga Mt Longonot, men det hade nog blivit ett lite för tufft äventyr för vår två-åring. Däremot blev det lite bil-safari i området och vi såg mycket giraffer, zebror, gazeller etc.

Safari vid Mt Longonot

 

Vi vill definitivt komma tillbaka till Mt Longonot Lodge!