Använd inte Travel Cargo om du kan undvika det!

Detta är ingen bloggpost för att dissa Travel Cargo som tjänst, den fungerade som den skulle. Det vi inte var beredda på var vilken administration det skulle bli för att få ut den extra väskan som vi skickade med Travel Cargo för att, som vi trodde, spara några kronor.

För att backa ett steg – vi lyckades inte lägga till en extra väska till rabatterat pris hos Condor Airlines på webben, vilket man skulle kunna göra. Därför, när vi kom till Arlanda skulle vi få betala 180 kr/kg för den extra väska på 20 kg vi ville få med oss. Vi ringde Condor och klagade eftersom deras webbtjänst inte hade fungerat under helgen, men de kunde inte hjälpa till så nära inpå flighten. Då kunde vi alltså betala 3600 kr för att skicka väskan med samma flygrutt som vi skulle ta, via Frankfurt, eller prata med Travel Cargo som fanns i Terminal 5 på Arlanda. Efter att ha kollat med dem skulle vi spara typ 1000 kr på att skicka väskan med dem i stället. 1000 kr är ju ändå en del, så vi valde det alternativet, trots att väskan skulle komma fram några dagar senare. Men det gjorde inte så mycket, vi packade om lite så att det viktigaste låg i “rätt” väskor. Vi kom fram på tisdagen och extraväskan skulle komma fram senare i veckan.

Travel Cargo

Men – när vi tidigt morgonen efter väskan hade anlänt till Nairobi, åkte till flygplatsen för att hämta ut den blev det en mardröm av administration och åkande mellan olika kontor. Och extrakostnader som vi inte kunnat förutse att de skulle bli så höga. Nästan fem timmar tog det på Jomo Kenyattas cargo-sektion, plus drygt 14000 Ksh (nästan 1200 SEK), vilket betyder att den tusenlapp vi “sparade” i Stockholm åts upp med råge. Numera har Videréns gjort en mental note: Don’t be dumsnål 🙂