Information till er som vill synas på kartan till/från Tjärö #SSWC

Tidigare i veckan undrade Tomas Wennström om vi inte borde kunna följa allas resväg till Tjärö på torsdag. Med Martin Snyggs grund för hur man lägger in flera Google Latitude-användare på en och samma karta började jag samla in alla SSWC-deltagares Latitude-IDn (för de personer som vill vara med). Kartan hittar du på http://bit.ly/sswc2011. Finns du redan med där och syns på rätt position, då behöver du inte läsa vidare. Vill du vara med? Läs vidare…

Den här bloggposten borde jag skrivit i princip direkt, eftersom ungefär samma frågor har uppkommit hela tiden, men men, bättre sent än aldrig.

Googles Latitude-ID är ett numeriskt värde. Detta kan vara positivt eller negativt, vilket ställde till lite förvirring i början, eftersom vissa användare dök upp på kartan och andra inte.

De som vill vara med på kartan behöver hitta sitt ID och meddela mig det. IDt hittar man på denna sida när man är inloggad med sitt Googlekonto: https://www.google.com/latitude/b/0/apps. Se nedanstående bild (klicka för att se den i större format). Det är värdet som är understruket som du skickar till mig. Kontrollera en extra gång om värdet är negativt.

Det verkar även vara viktigt att just alternativet Enable and show best available location är valt (glöm inte klicka Save). City-level only inställt har medfört att vissa personer inte dykt upp på kartan. Skulle du ändå inte dyka upp trots att allt ser rätt ut enligt ovan, testa då att välja Disable Public Location Badge, Save, och sedan Enable igen.

Google Latitude ID