Windows Live Writer Technical Preview

WLW-teamet har släppt en publik Technical Preview med det fantastiska build-numret 14.0.3913.522. Jag har just installerat den utan problem och det här blir första posten med nya Live Writer. Vid första anblicken ser man inga stora skillnader.Några knappar i toolbaren har flyttats ut till högerkanten.

080603_wlw1

Man har fått Excel-liknande tabbar för att byta mellan Edit-, Preview- och Source-läge.

080603_wlw2

För dem som har många kategorier finns nu en sökfunktion för att snabbare kategorisera sina inlägg.

080603_wlw3

Man har även möjlighet att rotera och beskära infogade bilder. (Edit: Det blev visst inte så snyggt när man inte har en vit bakgrund i WP-temat, men det får duga för att illustrera funktionen 🙂 )

Fler Border Styles har lagts till.

Läs mer om alla nyheter här.

The WLW team has released a public Technical Preview build (14.0.3913.522). I just installed it without problems and this will be my first post with the new version. At first glance, everything looks the same, but there are a few changes. Some toolbar buttons have been moved to the right. Excel-like tabs have been added to switch between Edit, Preview and Source mode. And the category picking menu has got a search field – great if you have a lot of categories to choose from.You now have the possibility to crop and rotate pictures. More Border Styles have been added.

Read more about the changes here.

So – thumbs up so far… now, let’s see if I can publish this 😉 (Edit: It seems to be working)