Saguaro National Park

Ikväll, när vi närmade oss Tucson, upptäckte vi att vi hade en chans att hinna till Saguaro National Park för att ta lite kvällsbilder på kaktusar. Vi körde in i parken när solen var kanske 15 minuter från att försvinna i horisonten. Vi hittade ett par platser där vi fotade en hel del. Sedan blev det spännande när vi skulle åka ut ur parken. Eftersom vi bara hade åkt kanske 500 meter längs vägen vände vi tillbaka mot entrén när vi fotat klart. Då hade de stängt parken och låst grinden. Då hann vi bli lite oroliga en stund innan vi upptäckte att utfarten i slutet av vägen vi börjat åka på fortfarande var olåst. Men vi fick åka ca 14 km för att komma ut ur parken. Imorgon blir det en tur där i dagsljus också.

Tonight, when we approached Tucson, we noticed that we had a chance to get to Saguaro National Park before sunset. We wanted to take sunset pictures of course 🙂 We got about 15 minutes in the park before the sun disappeared. After taking the pictures, we went back the same way we came (we hade only driven like 1/4 mile into the park) and when we got to the entrance, the park was closed and the gate was locked. Were we trapped in a national park?? After a short while we found out that the other gate, the actual exit gate, was not closed. Phew! But we had to drive 8 mi to get out of the park.

070624_saguaro1

070624_saguaro2