Steve Riley på scen

Efter lunch idag var det dags att lyssna på min favoritspeaker, Steve Riley. Ämnet var Windows Mobile 6 Security. Väldigt intressant och Steve är rolig att lyssna på också.

Några av hans viktigare synpunkter var att han anser inte att man behöver nån brandvägg på sin WM6-enhet samt att man inte behöver nån antispyware-programvara på den… än. Dessutom tycker Steve att en enkel 4-siffrig pin-kod för att skydda datat på den mobila enheten är fullt tillräckligt, om man har aktiverat device wipe efter ett antal felaktiga försök. Han tog här upp som exempel alla de som sitter i bilen och ska ringa ett samtal. Om de måste knappa in ett 12 tecken långt alfanumeriskt lösenord innan de kan slå numret, då hinner de köra av vägen flera gånger innan de kunnat ringa upp.

Teched 2007 - Steve Riley