Följer

En av de mest onödiga postningarna på Facebook måste vara “Följer”. Användare skriver detta för att de tycker ämnet är intressant och de vill få notiser när någon skriver en kommentar i tråden. Det är ju smart tänkt. Men – dessa “Följer” genererar ju i sin tur notifieringar och pling hos alla andra som också bevakar tråden och det enda de får läsa är att någon annan också vill “följa” tråden. I en liten grupp med 20 personer är det väl inget stort problem, men – i grupper med 20000 medlemmar eller ännu fler – där är det ett big no-no att skriva “Följer”.

There’s got to be a better way!? And there is!

Har ni sett de tre små punkterna uppe till höger vid varje Facebook-post? Klicka där och välj “Turn on notifications for this post”. Då fattar Facebook att du vill ha notifieringar om nya kommentarer i tråden, utan att någon annan behöver få en pling om detta. Bra va? Så – då enas vi om att alltid använda denna funktion framöver? Topp!

Facebook - Follow post

Länka gärna till det här bloginlägget när det behövs. Dags att utrota “Följer”. Nästa lektion blir – “Tack för insläppet”.