Tisdag i San Francisco

8 mars. Efter en skön natts sömn och en pannkaksfrukost på Honey Honey Cafe & Crepery var det dags att ge sig ut och göra stan. Vi visste redan på förhand att det skulle bli mycket promenerande. Vi började gå mot The Mission District som vi fått rekommendation om att det skulle vara mysigt. Och det stämde bra, men tyvärr var vi lite tidigt där, knappt några butiker hade öppnat ännu. Vi passerade fina Dolores Park, där det förstås fanns en Turf-zon som jag tog och som jag faktiskt skulle få behålla resten av månaden. Övriga Turfzoner – not so much, de flesta tappade jag redan ett par dagar senare när en annan svensk kom och Turfade runt.

Kaffe-paus på Morning Due Cafe och sedan vidare promenad mot Alamo Square och Painted Ladies.

Jan & Painted Ladies

Vi hade inte fått nog efter detta, utan knatade vidare mot Golden Gate Park, där vi åkte upp till Hamon Education Towers Observation Deck där man har en fantastisk utsikt över större delen av stan.

San Francisco View from Hamon Observation Tower

Sedan krävdes det en lunch, så vi gick åter igen på rekommendation och käkade mexikanskt på Nopalito. Sedan var det hög tid att bege sig med lokaltrafiken till South Beach och Crossroads Café där vi hade stämt fikaträff med Miriam. Därefter promenerade vi längs pirerna tillbaka till Market Street och vidare till Post Street där vi hade hyrbilen stående. Vi drog norrut till Santa Rosa och checkade vi in på det mysiga Vintners Inn och käkade en tre-rätters på deras restaurang John Ash & Company. Anledningen till att det blev en tur norrut när vi egentligen skulle åka söderut senare var att jag hade bokat denna övernattning tidigt, innan jag visste att jag skulle få sällskap på resan. Då var tanken att jag skulle besökt the TWiT Brick House för att se några av Leo Laportes podcast-inspelningar, men när jag fick resesällskap valde jag att ta en dags sightseeing i San Francisco extra i stället, men övernattningen i Santa Rosa var inte avbokningsbar.

Vintners Inn in Santa Rosa

Zzzz!