Långsamt blev ännu långsammare #blogg100

Långsamt internet

Photo Credit: Hadi Fooladi via Compfight cc

I förrgår var en svart dag för en internetberoende som jag. South East Asia–Middle East–Western Europe 4 (SEA-ME-WE 4)-kabeln gick av någonstans utanför Egypten. Detta orsakar stor försämning i internetkapacitet för Afrika, Mellanöstern och delar av Asien.

Tydligen skedde detta vid en väldigt olycklig tidpunkt, eftersom flera andra viktiga kablar var i “maintenance mode”. Igår fick jag information via mail från jobbets internetleverantör där de berättade att det kan ta upp till ett par veckor (!) innan detta är fixat. Varför kabeln pajat vet man inte förrän man tittat närmare på det och åtgärdat det, men man gissar att det är en större färja som dragit ankaret på botten. Så – från långsamt till ännu långsammare – yey!