Google, vad håller ni på med? Stänga ner Google Reader? #blogg100

Idag hade jag egentligen tänkt skriva något om att jag fått tillgång till Facebook Graph Search, men så dök något viktigare upp. Google stänger ner Google Reader om ett kvartal! What?

Google Reader Shutdown

Strax efter jag hade gått och lagt mig inatt postade Google Reader-gruppen i sin blogg att de planerar att pensionera Google Reader den 1 juli. I år. 2013. Visst misstänkte man att de dragit ner satsningarna på produkten redan när de tog bort möjligheten att dela artiklar man hittat (shared items) i oktober 2011. Det var ju helt galet bara det, från att ha kunnat följa och läsa alla intressanta personers shared items när man hade tid var man tvungen att ha koll på flödet i Google+.

Jag har tydligen 353 RSS-feeds i Google Reader som jag nu måste hitta ett nytt hem till. Google Reader är alltid öppen som flik ett i Chrome hos mig. Bad Google! Tips? Hittills har jag använt MobileRSS i mina mobila enheter, men det står att den bara är en Google Reader client, jag behöver hitta nån tjänst som har klienter både för Mac och iOS-enheter samt synkar feeds mellan dessa. Tips?

Google Reader Stats

Eller ska vi genomföra en protestaktion och dessutom se till att de återinför shared items?? Vi verkar ha många på vår sida om man läser i Googles diskussionsforum.

 • Bästa protestaktionen vore väl att starta ett eget Reader-projekt, snarare än att bönfalla korporationen om att inte svika oss. Vi behöver inte er! En RSS-läsare? Det är ju lätt!

  • videren

   Det är säkert jättelätt, sätt igång, jag är ingen utvecklare 🙂 Men grejen är ju att så många appar och tjänster är kopplade mot GReader, vore smidigast om allt detta kunde få fortsätta fungera.

 • Pingback: Jag skulle gärna betala för fortsatt Google Reader | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.()

 • Feedly är snygg men förmodligen går det inte att beta av sina items lika snabbt som i Google reader. Får också börja se mig om efter alternativ. Som sagt många av alternativen bygger på reader i botten, och kanske kan bli svårt för alla dessa att fixa en lösning som kan stå på egna ben.

  • videren

   Nej det har jag också reagerat på, att man inte lyckas jobba sig igenom alla items i samma takt som i GReader, men det är ju något de får jobba på om de ska lyckas få över många av GReader-användarna.