2 januari – Nairobi till Amboseli #blogg100

06.00. Packning av bilen pågår. Vi hoppades på att vara iväg vid den här tiden, men så blev det förstås inte riktigt. Vår stora road trip börjar idag. Rutten blir Northern Bypass – Mombasa Road – Emali – Amboseli National Park. Route Nairobi - Amboseli Iremito Gate - Amboseli

Denna resa på ca 240 km skulle enligt Google Maps ta typ 5.5 timmar. Det stämde nog ganska bra, vi var framme och kunde äta lunch strax efter kl ett. I Amboseli hade vi bokat Tortilis Camp och det ångrar vi inte. Det är väldigt mycket “glamping” över det hela, tälten har trägolv, fullutrustat badrum och en veranda utanför.

Tortilis Camp

Tyvärr drabbades Aleksandra av åksjuka på vägen, så hon stoppade i sig lite lunch, sen var hon däckad resten av dagen. Vi som skulle ut på game drive… det blev bara jag och Aleksandras mamma som åkte, eftersom morfar stannade hos Aleksandra. Directions in Amboseli   Rainbow in Amboseli

Vi såg mycket djur, mycket elefanter förstås.

Efter några timmar blev det full aktivitet på guidens radio, det ryktades om att lejon hade setts i norra delen av parken. Vi begav oss förstås oss ditåt, och mycket riktigt, där låg två lejonbröder och sov. De flesta bilarna som hade samlats där tog lite kort på de sovande lejonen, men sen åkte de (?) Vår guide rekommenderade oss, tack och lov, att vi skulle vänta på att de skulle vakna eftersom det började skymma, och det var ju klokt för efter bara nån halvtimma började de gäspa och sträcka på sig och efter ytterligare nån kvart luffade de iväg. Tyvärr åt “fel” håll, vi hade ju hoppats att de skulle gå åt vårt håll för lite närbilder, men tyvärr gick de bort från bilen. Det blev några bra bilder ändå tycker jag.

Sleeping lion

 

Lion waking up

 

Two brothers