The David Sheldrick Wildlife Trust

Ännu en vecka börjar lida mot sitt slut… Den här helgen har vi haft möjlighet att slappa ordentligt i alla fall, inget letande efter lägenheter längre…

I fredags, efter jobbet, åkte vi till Gitanga Road Valley Arcade och käkade på Moniko’s, en deli med svenska inslag. Det tog en evighet att komma dit, trots att Valley Arcade ligger ganska nära där vi bor just nu. Första kilometrarna gick smidigt, men sen när vi hade mindre än en km kvar tog det tvärstopp. Vi skulle svänga ut på gatan som går längs Valley Arcade, men det var tjockt med trafik där och jag tror de sista 500 metrarna tog en halvtimma 🙁 Men maten på Moniko’s var god och tills det var dags att åka därifrån hade trafiken lugnat sig lite.

Moniko's Moniko's

Igår, lördag, var vi i Arboretum Park och njöt av tillvaron och lugnet. Man behöver verkligen ta sig ut i naturen för att väga upp den stressiga trafiken man vistas i varje dag.

 

Efter några timmar i parken blev vi fikasugna och åkte ner till ArtCaffe i Westgate Mall. Det blev en chili burger för min del och Aleksandra åt en snapper. Love sov. Fikasugna var vi ja, så det blev lite gott kaffe och sötsaker efter förstås 😉

 

Idag, söndag, drog vi iväg till Nairobi National Park och besökte The David Sheldrick Wildlife Trust – ett elephant & rhino orphanage. En timma om dagen, när elefanterna får sin lunchmjölk, är besökare välkomna att komma och titta. Det är fantastiskt att få komma djur, som man nästan aldrig stöter på som svensk, så nära 🙂 Men förstås är det i princip bara tråkiga omständigheter som ligger bakom de unga djurens vistelse där – de flesta har förlorat sina mödrar pga tjuvskytte. Fruktansvärt.

   

Vill ni se alla elefantbilder så finns de på Flickr.