Vecka 2 i Nairobi – 17~23 september

Vi har nu varit två veckor i vårt nya hemland. Fick en påpekan idag att jag har varit dålig på att uppdatera bloggen, det är bäst att bättra sig 😉

Vi har nu hittat en bil, det blev en Toyota RAV4 till slut, efter en del funderande. Den är lagom stor för oss, var väldigt fräsch för att vara en årsmodell 2000. Den hade gått halva sitt liv i Japan innan den importerades till Kenya. Vi håller tummarna för att vi gjort ett bra köp, vi ska lämna in den på nån verkstad för att fixa några smågrejer, såsom att dörrarna inte stannar öppna när man ställt upp dem och kolla att ett knäppande ljud inte är något “farligt”. Vägarna här är oftast som att köra på… ja jag vet faktiskt inte vad jag ska jämföra det med 🙂

RAV4

När bilfrågan var löst var det dags att ta itu med boendet på allvar. Vi har sett både lägenheter och guesthouses, nyproducerat och äldre, möblerat och omöblerat. Vi har konstaterat att det finns ingen solklar koppling mellan standard på lägenhet/hus och begärd hyra. Som tur är finns det prutmån i de flesta fall. Till slut hittade vi för några dagar sen en lägenhet som vi tyckte var flera klasser bättre i standard än allt annat vi sett. Det är en 1-bedroom apartment, vilket räcker för oss eftersom Love oftast ligger i vår säng ändå. Den har ett ganska stort vardagsrum och ett kök med matplats. Efter en mycket bra förhandling av wifey fick vi ner hyran 33% eftersom vi räknar med att bo kvar där hela året. Vi får tillträde till den 10 oktober, så det blir ytterligare 10 dagar som vi måste hitta tillfälligt boende, men det ska nog gå bra. Lägenheten ligger på Rhapta Road, vilket ger en hyfsat kort resväg till och från jobbet, något som inte är minst viktigt i den här stan, där en vanlig konversation kan vara “När kommer ni?”, “Ja, om 15 minuter-2 timmar sådär” 😉

Så efter 10 oktober är vi redo att ta emot besök – vem blir först? Vi har pool 😉

/Skrivet under lunchen på Art Caffe i Village Market 25 september. Solen skiner och det är nog ca 25 grader varmt. Vi ska nog kunna stå ut med vistelsen här 😉

 • *tummen upp*

  • videren

   Eller hur? 😉

 • Christain

  Vilket fantastiskt äventyr ni är ute på. Ska bli intressant att följa Er. Jag har skickat en del sms under september men det har visat sig gå till en mobiltelefon som du inte längre har i din besittning 🙁 Min telefon totalhavererade under augusti – varför alla ändrade telefonkontakter försvann. Ta hand om er och hälsa familjen. 🙂 Christian m familj

  • videren

   Ja det är verkligen spännande, helt annorlunda än hemma 🙂 Jag har precis fått mobilnummer i jobbet, ska uppdatera min kontaktsida här på bloggen så att det står rätt nummer där. Annars når e-mail mig lika snabbt, de kommer till mobilen också, så det är säkraste sättet att nå fram 🙂 Skype ska vi också kunna dra igång så snart vi får tillgång till wifi där vi kommer bo från och med 10 oktober. Då kan vi höras “live”. Hälsa familjen!

 • steffanie

  Lägg ut fler bilder! 🙂

  • videren

   🙂 Vi har ju inte hunnit fota så jättemycket spännande än, vi har mest letat lägenhet. Men nu börjar det ju lugna ner sig, så vi kan ägna oss åt lite slappande och utforskande av Nairobi och Kenya… Lite fler finns förstås på Flickr: http://www.flickr.com/photos/videren/

 • Pingback: Sex månader i #Kenya #blogg100 « Jan Viderén()