Dag 1-5 i #Nairobi

Klockan är 21.45 lokal tid lördag kväll och det är väl dags att sammanfatta de fem första dagarna här nere.

Vi landade i Nairobi tidigt i tisdags morse och efter en taxitur på typ 1.5 timma var vi framme på Oasis BnB där vi kommer bo resten av september. Vi somnade i taxin alla tre och när vi kom fram stoppade vi bara i oss lite frukost och sov sedan vidare ett antal timmar till, vi var helt slut. Framåt kvällen blev det hemkörd pizza 🙂

Onsdag morgon fick vi vår hyrbil levererad, en Toyota Corolla, som vi ska ha till efter helgen då vi hoppas ha hittat en bil att köpa. Vi begav oss till Village Market, ett köpcentrum lite norr om där vi bor, det ligger också nära Svenska ambassaden, så jag fick samtidigt se var jag ska jobba nånstans. Vi passade då på att skaffa lokala mobilabonnemang, med DATA-trafik, något vi saknat under de två dygn som gått sedan vi lämnade Sverige. Man märker snabbt hur handikappad man blir utan tillgång till internet!! Det finns inget wifi heller på det Bnb vi bor på :/

Torsdag morgon begav jag mig till ambassaden för ett intromöte inför jobbstarten på måndag. Sedan gick resten av torsdagen och hela fredagen åt till att leta bil och lägenhet. Det verkar finnas gott om lägenheter här, det gäller bara att hitta en som är tillräckligt fräsch och samtidigt med bra hyra. När vi skulle titta på en lägenhet i Westlands på torsdagen hände en lite jobbig grej, jag skar upp foten på en plåt som låg över ett hål på parkeringen vid ett “compound”. Det blödde läskigt mycket, men som tur var fanns en sjuksköterska i byggnaden som kom ut och plåstrade om mig så gott det gick och sedan följde ägaren av compoundet med mig till närmsta clinic där de rengjorde ordentligt och sydde ihop mig med sju stygn. Jag blev positivt överraskad av sjukvården här, hoppas dock det inte ska behövas fler såna besök under vårt år här!

Idag lördag har jag varit på Sharing The Point Africa, en seminarieturné om SharePoint som genomförs i Afrika just nu. Det var intressant men jag hann inte stanna hela dan för vi skulle hinna provköra en Honda på en bilfirma under eftermiddagen. Sen bar det av hemåt, man blir trött av att hålla igång på dagarna här nere, bara att köra i den här trafiken, på de här “vägarna”… Ojoj.

Det var våra första dagar här nere, hur har ni haft det?

(Jag ska försöka komplettera med några bilder senare, har inte ens packat upp datorn än här nere)