Hello Africa, tell me how you’re doin’

Kenya flagDet händer saker i familjen Videréns liv! I början av sommaren dök en jobbannons upp i en Facebookgrupp jag är med i. Det var Svenska ambassaden i Nairobi som sökte en IT-tekniker. Jag hade ända sedan innan jag slutade min förra tjänst på SI hållt utkik efter utlandstjänster på ambassader och liknande men inte sett något. Jag tog upp frågan i familjerådet och vi kom fram till att det vore ett spännande äventyr på ett år, som i så fall ska göras innan Love ska börja skolan. Jag skickade in en ansökan men hade inga större förhoppningar, eftersom det var tyst några veckor efter det. Sedan, några dagar innan vi skulle åka iväg på semester till Thailand, fick jag ett telefonsamtal angående tjänsten, de hade några kompletterande frågor samt ville boka tid för telefonintervju. Den bokades in dagen innan vi drog på semester och senare under samma vecka fick jag ett mail där de erbjöd mig tjänsten. Veckan därefter hann man inte känna att man hade semester direkt, det var hundratals grejer vi kom på att vi var tvungna att kolla upp innan jag kunde tacka ja.

Jag har massor av tack att dela ut i den här bloggposten, först och främst till Sveriges bästa IT-arbetsgivare – Xperta – som gick med på att ge mig tjänstledigt för detta, även om de helst förstås hade sett det som ett konsultuppdrag 😉 Dock är jobbet i Nairobi en lokalanställning, med lön anpassad efter lokala förhållanden, så att placera en betald konsult för att göra jobbet var inte aktuellt.

Dessutom tack till alla vänner som kommit med tips, rekommendationer och allmänna hejarop 🙂 Särskilt tack till Anna Lindberg som skrivit varmt om Nairobi som stad att bo i, Karl Nilsson som länkade till jobbannonsen, Brit Stakston som tipsade om sin vän Johan Ripås i Nairobi och Johan då, som varit en oerhört stor hjälp inför vårt beslut samt hjälpt till med bostadsfrågan där nere! Plus ni som varit referenser. Tack!

Vi kommer flytta ner i mitten av september och vi hyr ut vårt nya radhus i Stockholm under tiden. Vi har några som varit lite intresserade men det är ingen som slagit till än, så känner ni någon som behöver hyra 5 rok på minst ett år i Stockholm – hör av er. Radhuset är nu uthyrt.