Strul med Spotify-/Facebook-integration

Spotifyintegrationen som Facebook presenterade igår verkar ju kanonbra! Men förstås funkar den inte för mig, oavsett vilken browser jag testar så startar inte musiken när jag klickar på en länk på Facebook. Troligtvis publiceras inte heller de låtar jag spelar i Spotify till Facebook (jag antar att det inte är tänkt att man ska se låtarna man själv länkar ut i tickern). Någon som kan klura ut varför detta inte funkar? Jag har ominstallerat Spotify, utan resultat. Spotify säger i Preferences att den är connected till Facebook. Här är en länk till en screencast jag gjorde som visar problemet: http://screencast.com/t/Nh3xzkEH. Jag testar i Chrome, Safari och Firefox.

Jag kör OSX Lion, Chrome 14.0.835.186, Safari 5.1 (7534.48.3) och Firefox 7.0 beta. Spotify 0.6.1.287.g64b.130c8.

Uppdatering: Jag fick info från en vän som kör Windows 7 – han har i Spotify Preferences ett alternativ “Get personal recommendations by sending music you play to Facebook’s Open graph”, är detta alternativ tänkt att finnas även i Mac-Spotify? I så fall saknar jag det.

 • Tommy

  Hej!
  Jag har samma problem och din blogg är det enda jag hittar skrivet om det. Hittade du någon lösning? Jag använder Firefox 6 på windows 7, och det fungerar klockrent med Chrome när jag testat. 

  hälsningar Tommy 

  • Anonymous

   Tack för din kommentar. Idag fick jag faktiskt upp en ny ruta i Spotify som frågade om jag ville connecta till Facebook och när jag besvarat den började det faktiskt fungera, delvis. Låtar jag lyssnar på skickas till Facebook och när jag klickar på låttitlar på Facebook startar Spotify. Dock kan jag inte klicka på den lilla playknappen framför låtarna (på FB), då öppnas bara Spotify men låten startar inte. Jag reggade ett ärende på getsatisfaction.com, får se om de svarar där.

   http://getsatisfaction.com/spotify/topics/the_new_facebook_integration_not_working

   • Tommy

    Det är samma för mig när jag använder Firefox. De låtar jag spelar skickas till Facebook och när jag försöker spela någon annans låt via FB så öppnas Spotify, men inget spelas. Men det fungerar alltså inte för dig i någon webbläsare?

    • Anonymous

     Pilarna framför låtarna funkar inte i nån webbläsaren. Men sedan idag funkar det alltså att klicka på själva låtnamnen i Chrome. Har ej testat Firefox eller Safari idag.