Misslyckade Latitude screenshots #sswc

Efter senaste dagarnas fix med att få in alla SSWC-resenärer i en gemensam Google Maps/Latitude-karta var jag grymt sugen på att få till en video som visar allas förflyttning under torsdagen, som är den dag som de flesta reste till Tjärö.

Sent igår (och inatt) ägnade jag åt att försöka få till schemalagda skärmdumpar på en Mac hemma. Tack vare @johan_ fick jag ett Automator Workflow för detta. Jag bytte bara sökvägen i flödet till där jag ville ha skärmdumparna, hur ofta jag ville att den skulle ta dumparna, samt hur länge detta skulle köras. Jag gjorde några kortare tester igår kväll och det funkade hur bra som helst. Imorse fixade jag till detta på Mac Pron hemma, där skärmen med högst upplösning är ansluten, för att få så hög upplösning på Google Maps-kartan som möjligt, jag ville ju helst att kartan skulle visa hela området där SSWC-deltagarna startade imorse, med bra kvalitet. Jag drog upp Google Maps i fullskärm, startade Automator och kontrollerade att den började spara skärmdumpar. Perfekt, tänkte jag! Sen gick jag till jobbet och tänkte att det hela skulle rulla på under dagen, med två minuter mellan varje skärmdump. Strax efter jag kommit till jobbet kopplade jag upp mig mot Mac Pron och kontrollerade att allt fortfarande såg OK ut – bra, kartan var fortfarande uppe i fullskärm.

Jag fortsatte jobba resten av dagen och såg fram emot att jobba vidare med detta ikväll. Gissa om jag blev bedrövad när jag kom hem ikväll och kontrollerade mappen, där det borde funnits ca 300 skärmdumpar, och det bara fanns 30 stycken. Den hade slutat spara ungefär när jag kopplade upp mig från jobbet. Jag missade att kontrollera att den fortsatte spara JPG-filer efter det. Jag misstänker att det är så att Automator stoppas eller pausas när man gör en Share Screen till Macen? Det verkade sammafalla tidsmässigt i alla fall med när jag anslöt från jobbet.

Så tyvärr blir det ingen rolig timelapse-video från mig efter Latitude-projektet, jag hade hoppats på det. Men, man kan ju få ut historik från Google Latitude om man aktiverat History. Det vore coolt om man kunde få tag på de exporterade kml-filerna från idag, från de SSWC-deltagare som har History aktiverat, och sen göra en timelapse med hjälp av dem. Men frågan är hur många som har aktiverat history och orkar engagera sig i att exportera datat?

Hoppas er #sswc-kväll blev mer lyckad än min!

Från soffan i Stockholm /Janne (@videren)