Appen för #SSWC 2011 uppdaterad – snabbrecension

Idag dök den uppdaterade versionen av SSWC-appen från AppCorn upp i App Store. Trots att jag inte ska åka på SSWC i år var jag förstås nyfiken på hur den såg ut och vad den innehåller, om det finns några nyheter.

Map

Första sidan man hamnar på är Map. Där visas alla SSWC-deltagare som valt att visa sin location i appen, på en karta. Än så länge verkar det inte vara så många som aktiverat det (finns under More – My Profile i appen).

Participants

Nästa sida är Participants. Där listas alla som laddat ner appen och fyllt i sin profil. Klicka på en person och du hittar e-postadress, Twitternamn och bio om personen fyllt i detta.

Schedule

Sedan följer Schedule. Där finns alla hålltider för de fyra dagarna på Tjärö. Allt från när färjorna börjar transportera busslasterna på torsdagseftermiddagen till Hejdå i Veidekketältet på söndagen. Mycket bra!

Info

Info-fliken innehåller information om eventet. När jag går in på denna sida kraschar appen, så jag vet inte vad som finns mer än det som jag lyckades ta en skärmdump på 🙂 Jag vet inte om det är en bugg eller om det möjligtvis kan skyllas på att jag kör iOS5-beta i telefonen.

Twitter

Sedan kommer sista fliken, som innehåller fyra sektioner – Twitter, News, Bump och My Profile. Twitter listar inte helt oväntat tweets taggade med #sswc. Dock verkar den inte fånga upp allt, för visst måste det skrivas mer än fyra tweets om #sswc på en timma? Bugg?

News

News. Listar RSS-flödet från www.swedensocialwebcamp.com. Klicka på ett inlägg för att läsa det i sin helhet, inga konstigheter.

Bump

Bump. Ger möjlighet att snabbt dela kontaktinformation mellan deltagare. Bump är en app som många iPhone-användare känner till och har använt tidigare. Har ej haft möjlighet att testa denna funktion.

My Profile

My Profile. Här fyller man i sina kontaktuppgifter och en kort beskrivning av sig själv. Man väljer också om man vill vara synlig på kartan på förstasidan i appen, samt om appen ska uppdatera positionen i bakgrunden.

Sammanfattning. Appen är väldigt lik föregående års version, men en sak som åtminstone jag skulle sakna om jag hade varit med i år, är Achievements. Dvs små uppdrag som skulle utföras, vissa innan avresa till ön och andra skulle ske på ön. AppCorn har tyvärr inte haft tid att utveckla detta till årets app, vilket är synd.

Det bästa med appen tycker jag är all information om deltagarna som man snabbt kan hitta via appen (förutsatt att alla fyllt i detta). Det ska även vara en uppdaterad Android-version på gång förresten.