Se dina kollegors kalendrar – Lookee-Loo

Har du befunnit dig i situationen att du har varit på språng med bara iPhonen tillhands, och behövt kontrollera om dina kollegor är tillgängliga för ett möte vid en viss tid? Den inbyggda kalender-appen möjliggör ju inte att man öppnar mer än sin egen kalender. Jag hittade appen Lookee-Loo, som gör att du kan öppna kollegors kalendrar, förutsatt att du fått behörighet till dem förstås och att ni använder Microsoft Exchange som mailserver.

Tyvärr måste du konfigurera upp serveranslutningen på nytt, med användarkonto, domän och servernamn etc, den använder inte den redan inlagda konfigurationen. Ställ switchen “Exchange 2007” till “Off” om ni använder Exchange 2010.

När appen är på plats får du upp en tom sida där du har två ikoner, en för att välja datum och en för att välja kontakt.

Du lägger enkelt till de personer du vill ha snabb access till – klicka bara på plustecknet och skriv in “Display name” och “Email Address”, eller välj från dina Contacts.

Sedan är det bara att klicka på den kontakt vars kalender du vill se, så får du upp bokningarna för vald dag. Klickar du på en bokning får du upp detaljerna, inklusive mötets längd plus eventuell ytterligare information som står i bokningen.

Har du en iPad? Denna app går installera på iPad men är inte anpassad, man får bara det tråkiga alternativet “2x” för att få appen i större storlek.

Appen kostar 7 kr, jag tycker det är värt det för att kunna se kollegors kalendrar när man inte har tillgång till Outlook på datorn. I kommande uppdateringar hoppas jag de lägger till en möjlighet att  se flera kollegors kalendrar samtidigt i nån snygg vy. Någon som sett nån alternativ app som löser samma sak?

  • Mot slutet av 1980-talet drog han sig tillbaka från konstlivet, men höll kontakt med vänner och kollegor genom plötsliga och oväntade telefonsamtal och postförsändelser (t.ex. en fisk). Hans sista publikationer var kalendern Ditt och Datt,

  • Dina Burke said she couldn’t see “a logical reason” why the council wouldn’t hire Chin permanently. She said the move would save money since Chin is paid less than what those seeking the position want. Councilman Joseph D’Urso said he ran for council …

  • Dessutom räknar man med att kunna effektivisera hanteringen av kalendrar och adresslistor när allt sådant nu kan digitaliseras. Allan Dajotoy, informatör på miljöförvaltningen, berättar att man utvärderat olika typer av pekplattor inför satsningen. …

  • Vi har rullat ut ungefär 150 telefoner och märker att användarna uppskattar enkelheten i att hantera e-post och kalender, säger it-chefen Peter Lindén. Han har inget emot att personalen laddar ner appar. – På vår it-blogg tipsar vi om nyttiga appar. …

  • I must say you’re very masterful at writing if you will be able to persuade ME of 1 issue like this. i’m extremely littered with your info and writing skills. Please keep on the great work. Thanks for sharing.