iPhone-appen för #SSWC 2010

Här är en första titt på årets iPhone-app för #SSWC, som dök upp för en liten stund sedan. @appcorn har gjort ett bra jobb och hunnit få ut den i App Store i god tid innan eventet.

Nånting verkar hända med loggan i ikonen på telefonen, hela får inte plats – i App Store ser den rätt ut. Kanske är iPhone 4-relaterat? EDIT 5 aug: @appcorn har skickat in en update till App Store som fixar detta, uppdateringen fixar även ett problem med achievement “Power User”. EDIT 4 aug: Upptäcker att den inte går installera på en iPad, verkar kräva iOS4. Har skickat en tweet till @appcorn och frågat om det går fixa, men jag antar att det inte blir så lätt. Har nu fått svar på denna tweet.

Appen är lik förra årets app, med ungefär samma innehåll:

Tjärö. En karta över ön med de viktigaste platserna utmärkta med pins – Bastubåten, Kiosk, Reception, Småbåtshamnen etc. (Här hittade jag ett stavfel – “Utsikstpunkt” – om ni vill ändra det. EDIT 4 aug: @Niklas_Jonson har redan ändrat detta – snabbt jobbat!). Här finns även listan över andra deltagare som laddat ner och börjat använda appen. Man kan snabbt lägga till en deltagare som en kontakt i telefonen, förutsatt att personen fyllt i sin profil vill säga.

#SSWC. En sida där tweets taggade med #sswc listas.

Schema. Här kommer info fyllas på så snart det finns något tillgängligt. Man ska kunna få push notifications en stund innan sessionerna börjar (om man aktiverar det). EDIT 5 aug: Idag har @appcorn lagt in hålltiderna så de syns i appen. Starta om appen helt om du inte får upp innehållet. Nedan ser du några av sidorna under Schema.

Achievements. Här finns utmaningarna, i år 14 stycken. Här handlar det om att utföra vissa moment eller besöka vissa platser på ön för att samla dessa. Enklast är att fylla i sin användarprofil och ladda upp ett foto på sig själv, då har man klarat av två achievements direkt. Sedan får man utforska Tjärö på plats och utföra vissa (kända eller hemliga) moment för att samla på sig övriga achievements. Kan nån lyckas plocka samtliga i år?

Profil. Här fyller man i uppgifter om sig själv, för att alla andra deltagare ska veta vem man är. På den här sidan vet jag inte om det är tänkt att man ska se sitt uppladdade foto, eller om det bara ska visas nedanstående silhuett?

Nu ser vi fram emot att komma iland på Tjärö och träffa alla deltagare och samla achievements! Nio dagar kvar!