Latitudie

Idag kom @jocke med förslaget att vi skulle dra igång Google Latitude inför #SSWC. Eftersom jag gillat Google Latitude länge (trots att jag även använder både Gowalla och Foursquare) blev jag glad över förslaget och det dök upp flera nya vänner på Latitude under kvällen.

Jocke frågade också om någon använt appen Latitudie för att automatiskt uppdatera sin position. Jag hade läst om den appen tidigare men inte testat den, så nu gav jag den en chans. Appen är väldigt enkel, man anger sina Google inloggningsuppgifter och ser till att switchen “Update my position” är “On”, sen uppdaterar den kontinuerligt till Google Latitude. Eller, rättare sagt, den SKA göra det. För redan efter någon timma upptäckte jag att den inte längre uppdaterade min position. På min blogg har jag lagt in en Latitude-widget som visar min position och där upptäckte jag att det stod att det var 45 minuter sedan senaste update. Detta trots att appen snurrar i bakgrunden på telefonen. Appens versionsnummer är just nu 1.2, förhoppningsvis kommer det updates framöver som fixar problemet, för just nu blir det nog bara en knapp 3a i betyg. Jag kör nog vidare med Longitude i stället, som jag testkört lite tidigare.