Första semesterdagen

Nu har Aleksandra anlänt och idag har vi tagit det riktigt lugnt. Vi lunkade omkring på Florida Mall hela eftermiddagen och shoppade en del. Sen blev det middag på Red Lobster ikväll, oerhört gott!

 

070610_redlobster

Efter middagen tänkte jag besöka en kameraaffär nån kilometer från Red Lobster, på International Drive – Camera Express. Jag ringde i eftermiddags för att förvissa mig om att de hade det jag sökte – ett Canon motljusskydd till vårt nya macroobjektiv samt ett Canon waterproof case till lilla kompaktkameran – och det skulle de ha hemma. När jag kom dit var jag ensam i butiken, perfekt tänkte jag, då får jag bra hjälp. Ha!

När jag förklarade att jag ville ha en lens hood till mitt Canon 100mm macroobjektiv frågade han om jag hade kameran med mig. -Nä varför skulle jag behöva det, svarade jag, jag vet ju vad jag ska ha. -Vad är det för millimeter på det objektivet blev hans nästa fråga. -Jag skrev upp Canons artikelnummer tidigare idag men fick inte med mig lappen, förklarade jag, men det kan du säkert slå upp så att det blir rätt modell. Nähä, han stegade iväg mot en hylla lite längre bort och plockade fram nån utdragbar no-name-hood med i och för sig rätt millimeter-storlek, men jag ville ju ha Canon original. -Nej tack, sa jag, då tar vi nästa fråga. Ett waterproof case till min Canon Ixus 990 då? -Varför har du inte kameran med dig? frågade han igen. Jag vill ha det Canon-case som är anpassat till min kamera, svarade jag då. -Hur ser kameran ut, sa han, och pekade på sin hylla bakom sig. Då tröttnade jag och förklarade att jag minsann fått bekräftat per telefon att de skulle ha de här grejerna hemma. -Where are you from? Sweden? frågade han då spydigt? Jag förstod inte vad det hade med saken att göra, han hade misslyckats fatalt som säljare och jag sa att jag var missnöjd och skulle söka vidare efter det jag behöver. -You are rude! sa han då. Tack och adjö tänkte jag 🙂

För att sammanfatta – besök aldrig Camera Express på International Drive i Orlando 🙂 Det är tydligen fler som blivit varse den butikens kundbemötande och kompetens.